X

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale. După cum informează INFOTAG, Parlamentul a ratificat joi un acord cu UE privind participarea Republicii Moldova la componenta „Ocuparea forței de muncă și inovații sociale” (EaSI) a Fondului Social European Plus (FSE+)

Componenta Fondului, la care va participa Moldova, se referă la crearea unui număr maxim de locuri de muncă, asigurarea protecției sociale, combaterea excluziunii sociale și a sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Bugetul prevăzut pentru această componentă se ridică la 762 milioane de euro și este prevăzut pentru perioada 2021-2027. Astfel, persoanele juridice din Republica Moldova vor putea depune proiecte pentru finanțare, care vor fi convenite în cadrul negocierilor directe cu Comisia Europeană, potrivit infotag.md.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Fondul Social European Plus este instrumentul UE pentru investiții în capitalul uman pentru perioada 2021-2027. Acesta are un buget total de 99,3 miliarde de euro. Moldova participă și la alte instrumente europene de finanțare – Vama, FISCALIS, LIFE.

Tags: EaSIMoldova
Economie