Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha din partea Germaniei

Publicat:

Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha din partea Germaniei

Republica Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha din partea Germaniei, iar anul viitor va primi și sistem de apărare antiaeriană, transmite Omniapres.

Citește și: Peste 2 160 000 de persoane au fost recenzate până la ora actuală


Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialul german a spus că țara noastră resimte efectele războiului provocat de Rusia în Ucraina.

„Republica Moldova resimte efectele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Costurile la energie au crescut, se simt încercări de destabilizare rusești, în Transnistria sunt instalați soldați ruși. Ieri, în cadrul vizitei din Ucraina am discutat despre ajutorul pe care urmează să îl acorde Germania Ucrainei. Este vorba de un nou pachet de ajutor militar în valoare de un miliard de euro. Germania va fi întotdeauna de partea R. Moldova pentru că este parte a familiei europene. Vedem ce pași au fost făcuți pentru a se apropia de UE. Susținem în ceea ce privește apărarea aeriană, combaterea dronelor, iar echipament în acest sens va fi livrat cel mai mult probabil anul viitor”, susține Boris Pistorius.

Ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, a apus că Germania continuă să fie alături de țara noastră în dezideratele strategice de integrare europeană, implementarea reformelor democratice și consolidarea capacității de apărare în contextul de securitate regională.

„Mă bucur că vizita dvs. coincide cu ceremonia de recepționare a lotului de asistență pentru Armata Națională care reprezintă încă un pas important în modernizarea instituției cu echipamente medicale de ultimă generație. Echipamentele expuse astăzi aici destinate personalului medical vor îmbunătăți considerabil situația la capitolul gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor în teren. Sprijinul partenerilor externi, inclusiv Germania, este foarte important pentru R. Moldova în contextul în care în ultima perioadă se confruntă cu o serie de provocări în domeniul apărării și securității și are nevoie să-și sporească reziliența pentru a face față crizelor. Germania susține eforturile noastre de consolidare a apărării în cadrul organizațiilor internaționale, precum și a angajamentelor ferme de integrare europeană”, a spus Anatolie Nosatîi.

Amintim că Armata Națională a fost dotată cu 19 transportatoare blindate de tip „Piranha”, o donație din partea Germaniei. Ultimele patru blindate „Piranha – 3ˮ din cadrul programului de asistență din partea Republicii Federale Germane au fost transmise Armatei Naționale în noiembrie anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.