X

Moldovagaz suspendă temporar achizițiile de gaze naturale

Moldovagaz suspendă temporar achizițiile de gaze naturale

Compania Moldovagaz a suspendat temporar achizițiile de gaze naturale din cauza creșterii prețurilor la gaze în Europa.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, care a precizat că deocamdată nu există un deficit de gaze în Republica Moldova și că achizițiile de gaze ar putea fi reluate săptămâna viitoare, potrivit infomarket.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

„Săptămâna trecută, am avut niște achiziții, nu pot să spun volumul lor, dar am luat o pauză deocamdată. Săptămâna aceasta, vom vedea cum vor evolua lucrurile și poate săptămâna viitoare vom relua procesul – deja pentru luna septembrie”, a declarat Vadim Ceban. Șeful de la Moldovagaz speră că prețual gazelor se va stabiliza și Moldova va putea face noi achiziții pentru prima lună de toamnă.

Prețul gazelor în Europa a crescut din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu, o posibilă agravare a conflictului care implică Israelul, Libanul și Iranul. La începutul acestei luni, prețul gazelor pe piața europeană a ajuns la 457 de dolari pe 1.000 de metri cubi, cel mai ridicat din ultimele 8 luni.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: gazeMoldovagaz
Economie