Moldovagaz va publica informații privind impozitul pe venit

Publicat:

În ședința de astăzi, deputații au votat modificări la prezentarea de către unele entități a informațiilor privind impozitul pe venit.

Proiectul propune o serie de modificări la Legea contabilității și raportării financiare, la Legea cu privire la auditul situațiilor financiare, în vederea alinierii la aquis-ul UE. Astfel, întreprinderile care au obținut venituri din vânzări ce depășesc 15,75 miliarde de lei în ultimele două perioade de gestiune consecutive vor include în raportul conducerii un capitol separat privind impozitul pe venit.


Informațiile privind impozitul pe venit vor descrie activitățile principale ale entității, veniturile din vânzări, profitul până la impozitare, cheltuielile privind impozitul pe venit, impozitul pe venit achitat etc.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

De asemenea, în legislație vor fi definite noțiunile de „entitate autonomă” și „entitate-mamă de cel mai înalt rang”. Noțiunea „standarde de control al calității” se expune în următorul cuprins: „standarde de management al calității — standarde internaționale de management al calității, emise de către Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit și Asigurare, care se aplică pentru managementul calității la nivel de misiune, acceptate pentru a fi aplicate pe teritoriul Republicii Moldova”.

Potrivit noilor reglementări, în cazul auditului la entitățile de interes public, la entitățile mari și la entitățile mijlocii, raportul auditorului va conține concluzia auditorului privind obligația entității auditate de a prezenta și publica informații privind impozitul pe venit pentru perioada de gestiune anterioară perioadei  pentru care se efectuează auditul situatiilor financiare.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, există o singură entitate care, pentru anul 2022, a indicat venituri din vânzări de peste 15,75 miliarde de lei pentru perioada de gestiune respectivă. Este vorba de Moldovagaz, care în anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 16,5 miliarde de lei față de 6,7 miliarde de lei în anul 2021.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Anatol Țăranu: Noi putem intra în UE realizând concomitent și idealul național, de Unire cu România

Anatol Țăranu: Noi putem intra în UE realizând concomitent și idealul național, de Unire cu România „Cea mai bună integrare europeană este prin Unirea cu...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.