Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin

Publicat:

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din Republica Moldova, a fost condamnat în Italia la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru hărțuire, după ce și-a terorizat fosta parteneră timp de aproximativ doi ani, în perioada 2021 – 2023.

Conform ziarului Il Gazzettino, sentința a fost pronunțată luni, 27 mai 2024, în urma unui proces desfășurat cu procedură abreviată la Tribunalul din Mestre (provincia Venezia din Veneto) ceea ce a dus la reducerea cu o treime a pedepsei.


Judecătoarea Mariarosa Barbieri a considerat infracțiunea agravată de faptul că a fost comisă infracțiunea împotriva unei persoane cu care avea o relație de concubinaj.

Victima, o tânără de 23 de ani și originară tot din Republica Moldova, a fost cea care l-a denunțat pe bărbat.

Anterior, ea apelase la autorități pentru a raporta că a fost supusă unor violențe și amenințări cu un cuțit, fapte ce fac obiectul unui alt dosar penal încă nesoluționat.

Temându-se pentru siguranța sa, ea a decis să părăsească domiciliul comun, refugiindu-se la niște rude împreună cu fiica sa.

Cu toate acestea, bărbatul a reușit să afle unde se mutase fosta parteneră și a continuat să o hărțuiască, pândind-o și urmărindu-i fiecare mișcare.

În mesajele pe care i le trimitea, acesta o insulta și îi oferea detalii pentru a-i demonstra că știe unde se află și cum este îmbrăcată.

Din cauza acestui comportament, victima a fost nevoită să-și schimbe domiciliul de trei ori în numai câteva luni.

Citește și: Ambasadorul italian la Chișinău: Republica Italiană sprijină cu tărie aspirația R.Moldova de a adera la UE

În timpul procesului, femeia s-a constituit parte civilă, reprezentată de avocata Tiziana Ceschin, care urmează să solicite plata provizorie a sumei de 10.000 de euro, ca avans pentru despăgubirile ce urmează să fie stabilite în instanța civilă.

Dacă va fi necesar, avocata va solicita poprirea salariului inculpatului. Pentru a face față situației dificile, tânăra de 23 de ani a apelat și la un centru de prevenire a violenței.

În aceeași zi, bărbatul a fost interogat și într-un alt caz în care a fost acuzat că și-a bătut soția. Apărat de avocata Marianna Tassetto, el a refuzat să răspundă în fața judecătorului, invocând dreptul la tăcere.

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, bărbatul va trebui să participe la zece ședințe într-un centru specializat, menite să-l ajute să conștientizeze greșelile comise.

sursa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia Interziși la 5 ședințe plenare, deputații lui Șor în frunte cu...

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza Zeci de mii de palestinieni au fugit din sudul Fâşiei Gaza după ce un ordin...

Moment de reculegere în Parlament

Moment de reculegere în Parlament Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor deportați în perioada sovietică. Deputata PAS Valentina Ghețu, originară din...

Au dat-o la ‘pace’: România a stabilit data alegerilor

România a stabilit data alegerilor Coaliţia de guvernare din România a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.