X

Moldoveni și români, exploatați prin muncă în Portugalia

Moldoveni și români, exploatați prin muncă în Portugalia

Sute de poliţişti au efectuat marţi, 21 noiembrie, raiduri în fermele din regiunea Alentejo, din sudul Portugaliei, şi au arestat 28 de persoane suspectate de trafic de persoane şi exploatare a forţei de muncă.

Citeşte şi: Concluziile preliminare ale Misiunii ENEMO după alegeri – Stiripesurse.md

Potrivit Poliției portugheze, suspecţii ar face parte dintr-o reţea infracţională care a exploatat migranţi din ţări precum România, R. Moldova, Ucraina, India, Senegal şi Pakistan, după ce i-a ademenit în Portugalia cu promisiunea unui loc de muncă ca muncitori agricoli, transmite TV8.md.

Poliţia a declarat că a efectuat în total 78 de percheziţii, care au dus la ridicarea de probe şi la identificarea a zeci de victime.

Moldoveni și români, exploatați prin muncă în Portugalia

Cei reținuți, atât cetățeni portughezi, cât și străini, sunt suspectați de trafic de persoane, asociere criminală, sprijinirea imigrației ilegale, recrutare ilegală de muncă, estorcare, spălare de bani și vătămare fizică.

Cazurile de exploatare a forţei de muncă, atunci când migranţii săraci sunt puşi să facă munci neplătite, şi de trafic de persoane au crescut în Portugalia, în special în sectorul agricol

Totodată, Consiliul Europei a raportat că autorităţile portugheze au identificat 1.152 de victime ale traficului de persoane în perioada 2016 – 2020, dar numărul de investigaţii, urmăriri penale şi condamnări a fost mult mai mic.

Tags: AlentejoConsiliul Europeiexploatați prin muncămoldoveniportugaliaromăni
Categorii: SocialȘtirile zilei