X

Moldoveni stabiliți în străinătate au vizitat Ministerul Afacerilor Externe de Ziua porților deschise

Moldoveni stabiliți în străinătate au vizitat Ministerul Afacerilor Externe de Ziua porților deschise

Moldoveni stabiliți în străinătate au vizitat Ministerul Afacerilor Externe de Ziua porților deschise. În cadrul evenimentului de diplomație publică asociat Zilelor diasporei 2024, conducerea MAE a prezentat prioritățile politicii externe și acțiunile de profesionalizare a personalului diplomatic, precum și eforturile de îmbunătățire a serviciilor consulare oferite cetățenilor, transmite IPN.

„Suntem alături de cetățenii noștri de peste hotare și depunem eforturi ca să deschidem misiuni acolo unde nu am mai fost prezenți, pentru a-i asista și pentru a promova interesele țării noastre ”, le-a spus vizitatorilor vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Oficialul i-a invitat pe moldovenii din diasporă să pună umărul împreună cu autoritățile și cetățenii de acasă pentru construcția unui viitor mai bun în Republica Moldova.

Diplomații din cadrul MAE le-au prezentat vizitatorilor spațiile unde au loc ședințele și unde se desfășoară întâlniri bilaterale de nivel înalt. De asemenea, oaspeții MAE au avut parte de un exercițiu practic – simularea semnării unui tratat internațional.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

 

Tags: MinisterulZiua porţilor deschise
Știrile zilei