Moldovenii cu cetățenie rusă ar putea fi obligați să meargă la război

Publicat:

Moldovenii cu cetățenie rusă ar putea fi obligați să meargă la război

La Moscova, în urma raidurilor făcute de Comitetul de anchetă („Следственный комитет России”) și Ministerul Afacerilor Interne, zeci de migranți au primit citații, relatează IPN cu referință la kommersant.ru

În cadrul Comitetului de anchetă al Federației Ruse de subiectul citațiilor pentru migranți se ocupă departamentul militar având ca scop suprimarea migrației ilegale la Moscova, dar și luarea în evidență militară a persoanelor din fostele republici sovietice, care au adoptat recent cetățenia rusă, dar se eschivează de la evidența militară.


Polițiștii, împreună cu anchetatorii militari au efectuat un raid de identificare a cazurilor de migrație ilegală, precum și pentru a verifica respectarea legii de către acei pe care sursa îi numește „foști migranți”, având în vedere persoanele care au adoptat recent cetățenia rusă.

Verificarea a avut loc pe teritoriul Districtului administrativ de Est, la un depozit de legume și în hosteluri. În urma raidului, scrie sursa, câtorva zeci de originari din alte țări care au adoptat recent cetățenia rusă, li s-au înmânat citații să se prezinte pentru a fi luați în evidență militară.

Șeful Departamentului de anchetă Alexandr Bastrykin spunea că „am prins peste 30 de mii [de migranți] care au adoptat cetățenia (rusă), dar s-au eschivat de la evidența militară. I-am luat în evidență și deja aproximativ 10 mii au și fost expediați în zona operațiunii militare speciale.

Conform lui, statul rus ar trebui să-și modifice politicile privind migrația și să se bazeze mai mult pe „resursele interne” în rezolvarea problemelor „politice, economice, naționale și de altă natură”, a relatat în legătură cu subiectul în cauză și Europa Liberă, precizând că, la sfârșitul anului 2023, autoritățile ruse au început să le retragă cetățenia acordată migranților care refuză să participe la războiul din Ucraina.

Totodată, au devenit mai frecvente și raidurile poliției ruse împotriva muncitorilor migranți, lucru confirmat de recentele evoluții față de migranți, dar și față de „noii ruși”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

19 ucraineni, au trecut ilegal frontiera. Toți imigranții au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova 

19 ucraineni, au trecut ilegal frontiera. Toți imigranții au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au înregistrat 10...

De ce a căzut pilonul pe bd. Moscova din Chișinău? 

De ce a căzut pilonul pe bd. Moscova din Chișinău? Pilonul căzut sâmbătă pe bulevardul Moscova din capitală a fost doborât în urma unei manevre...

Premierul chinez Li Qiang, într-o vizită de patru zile în Rusia şi Belarus

Premierul chinez Li Qiang, într-o vizită de patru zile în Rusia şi Belarus Premierul chinez Li Qiang efectuează vizite în Rusia şi Belarus în această...

O ușoară ieftinire a benzinei și motorinei

O ușoară ieftinire a benzinei și motorinei

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.