X

Moldovenii evacuați din Liban au ajuns acasă

Moldovenii evacuați din Liban au ajuns acasă

Cei unsprezece cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță la Chișinău după ce au fost evacuați din Liban, în contextul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu.

Amintim că ieri ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi a anunțat că unsprezece cetățeni ai Republicii Moldova, printre ei mame cu copii, au fost evacuați din Liban în Polonia. De asemenea el a precizat că în Liban se mai află încă patru cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat ajutor. Aceștia vor fi evacuați „în următoarele zile”.

Amintim că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au început marți o operațiune terestră limitată în sudul Libanului, în cadrul conflictului cu gruparea militantă Hezbollah, susținută de Iran. Conform unei declarații oficiale publicate de IDF pe rețelele de socializare, atacurile vizează „ținte și infrastructură teroristă” în zonele de frontieră cu Israelul, bazându-se pe informații precise despre locațiile Hezbollah.

Citeşte şi: Costul vieţii şi situaţia economică, principalele preocupări ale românilor care au votat la alegerile europene – Stiripesurse.md

Tags: Forţele de apărare ale Israelului (IDF)LibanMihai Popşoimoldoveni
Social