X

Moldovenii primesc citații de la centrele militar-teritoriale. Precizările Ministerului Apărării

Moldovenii primesc citații de la centrele militar-teritoriale. Precizările Ministerului Apărării

Centrele Militar-Teritoriale (CMT) trimit scrisori cetățenilor, în care se solicită prezentarea informațiilor cu privire la verificarea datelor personale.

Citește și: Socialiștii moldoveni nu-și dau rând la Moscova

Potrivit Ministerului Apărării Naționale a R. Moldova, este vorba despre o procedură anuală de rutină pe care funcționarii din CMT o realizează din 2002, fără întrerupere și care nu implică riscuri de niciun fel pentru cetățeni.

„Acțiunea respectivă are loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245-XV din 18.07.2002 ”Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” și are un singur scop – actualizarea bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale și Secțiilor Administrativ-Militare (SAM)”, se menționează în nota emisă de Ministerul Apărării Naționale a R. Moldova.

În această ordine de idei, factorii responsabili din cadrul Ministerului de profil îndeamnă cetățenii să „nu cadă pradă dezinformărilor la acest subiect, să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale”.

Tags: Centrele militar teritoriale ale Ministerului ApărăriiCitatii moldoveniMinisterul Apărării Naționale al Republicii Moldova
Știrile zilei