X

Moldtelecom rămâne în proprietatea statului

Moldtelecom rămâne în proprietatea statului

Autoritățile moldovenești nu intenționează să privatizeze Moldtelecom, dar vor să atragă investiții pentru dezvoltarea mai eficientă a companiei. Declarația a fost făcută de directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, răspunzând la întrebările deputaților.

El a menționat că Moldtelecom nu se află pe lista obiectelor de stat supuse privatizării, însă neincluderea sa în această listă nu înseamnă că poate fi supusă procesului de deetatizare. “Nu discutăm astăzi despre privatizarea ei, dar este clar că trebuie să atragem investiții și să dezvoltăm această întreprindere, iar Guvernul depune toate eforturile în acest sens”, a spus Roman Cojuhari, potrivit infomarket.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

La rândul său, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, a subliniat, de asemenea, că Moldtelecom rămâne în proprietatea statului, dar este necesar să atragem investiții și investitori pentru a dezvolta această întreprindere. Moldtelecom este un operator național de telefonie fixă.

De asemenea, compania oferă servicii de comunicații mobile sub marca Unite, acces la Internet și servicii TV. Statul deține 100% din acțiunile companiei. Anterior s-a menționat că, profitul net al Moldtelecom în primul trimestru al anului 2024 a constituit 81,1 milioane de lei, acesta fiind cel mai înalt indicator din ultimii 13 ani.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Moldtelecom
Politică