X

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ţinut luni un moment de reculegere în memoria preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi a ministrului de externe Hossein Amirabdollahian, care au murit duminică într-un accident de elicopter, relatează AFP.

Consiliul “transmite condoleanţele familiilor lor şi poporului Republicii Islamice Iran”, a declarat ambasadorul Mozambicului, Pedro Commissario Afonso, preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate, înainte ca toţi reprezentanţii să se ridice pentru a păstra un moment de reculegere, inclusiv adjunctul ambasadorului SUA, Robert Wood, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Agenţia de presă iraniană Isna a anunţat că şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, Mohammad Bagheri, a ordonat luni o anchetă asupra cauzei prăbuşirii elicopterului în care au murit preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amirabdollahian.

Mohammad Bagheri a ordonat “unui comitet de rang înalt să deschidă o anchetă cu privire la cauzele prăbuşirii elicopterului prezidenţial” duminică, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, inclusiv preşedintele Raisi.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Epava elicopterului dispărut duminică a fost descoperită în zorii zilei de luni pe versantul unui munte pe care l-ar fi lovit dintr-un motiv încă necunoscut, potrivit mass-media. Aparatul ar fi zburat în condiţii meteorologice dificile.

Tags: Consiliul de SecuritateONURaisi
Externe