X

Moment de reculegere în Parlament

Moment de reculegere în Parlament

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor deportați în perioada sovietică. Deputata PAS Valentina Ghețu, originară din Edineț, a relatat despre drama prin care a trecut familia sa în perioada represiunilor staliniste.

Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Valentina Ghețu mai susține că, deoarece era fiica unui etnic neamț, regimul sovietic nu i-a permis să facă alte studii decât cele din domeniul agricol.

Moment de reculegere în Parlament

„Eu împreună cu alți trei frați și surori m-am născut în Siberia. Una dintre surorile mele nu a supraviețuit. Prin câte greutăți, suferințe, chinuri am trecut eu și frații mei, părinții, bunicii, vecinii și tot neamul nostru, nu îmi ajunge o viață întreagă să povestesc”, a spus Ghețu de la tribuna Parlamentului.

Igor Grosu a precizat după discursul deputatei că aceasta a oferi, pentru o expoziție din holul Parlamentului, mai multe obiecte și documente referitoare la deportări, care aparțin familiei sale.

Pe 6 iulie, în Republica Moldova este marcată Ziua comemorării victimelor represiunilor staliniste. În perioada 6-9 iulie 1949,  30 de garnituri de tren cu 1570 de vagoane pentru vite au dus în Siberia.

Tags: Moment de reculegereparlamentPASValentina Ghețu
Politică