Momentul halucinant în care un tânăr kurd împinge un bărbat pe șinele de metrou. „M-a privit lipsit de respect” 

Publicat:

Momentul halucinant în care un tânăr kurd împinge un bărbat pe șinele de metrou. „M-a privit lipsit de respect”

Un cetăţean kurd a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce, în cadrul procesului, au fost prezentate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din staţia de metrou Oxford Circus, în care se vede cum împinge, din senin, un bărbat pe şine, scrie adevarul.ro. 

Brwa Shorsh, un cetăţean kurd în vârstă de 24 de ani, a pledat nevinovat la acuzația de tentativă de omor și a negat, de asemenea, şi pe cea de tentativă de vătămare corporală gravă, deşi imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt cât se poate de elocvente.


Acestea au surprins momentul în care victima, Tadeusz Potoczek, în vârstă de 61 de ani, merge liniştit pe peron, când, dintr-odată Brwa Shorsh se ridică de pe locul unde stătea, se repede la el şi îl împinge pe liniile de metrou. Din fericire, bărbatul a căzut destul de aproape pe prima linie şi în ajutorul lui a sărit un alt călător, care l-a ajutat să revină pe peron în siguranţă, pentru că în doar câteva secunde apare un metrou, relatează DailyMail.

Brwa Shorsh, care nu are un domiciliu stabil şi obişnuieşte să doarmă prin staţiile de metrou, a spus în apărarea sa că era deja nervos pentru că trei femei ar fi râs de el şi că, atunci când bărbatul l-ar fi privit şi el „urât”, a reacţionat impulsiv şi a vrut să se răzbune. „M-a privit într-un mod lipsit de respect”, a declarat el.

Versiunea sa este, însă, contrazisă atât de victimă, cât şi de imaginile prezentate ca probă în instanţă. Tadeusz Potoczek, de profesie poştaş, povesteşte că se întorca acasă de la serviciu şi că nu l-a văzut pe cel care l-a împins decât atunci când acesta s-a ridicat de pe o bancă pe care stătea. El spune că se uita spre panoul pe care erau afişate sosirile şi în momentul următor s-a trezit printre şine şi a văzut cum un metrou se apropie de staţie.

A fost tras pe peron de un călător, care, la rândul său, a susţinut în faţa magistraţilor varianta victimei, precizând că, după ce l-a ajutat pe bărbat să revină pe peron, chiar s-a interpus între el şi agresor, pentru a fi sigur că situaţia nu degenerează.

Mecanicul metroului care se apropia de staţia Oxford Circus a crezut iniţial că este vorba despre o persoană care încearcă să sinucidă, atunci când l-a văzut pe poştaş pe linie, şi a pus frâna de urgență. „Dacă ar fi fost pe șine câteva secunde mai târziu, ar fi fost ucis”, a relatat el.

Calificând atacul drept „un act de violență la întâmplare” împotriva unui bărbat care „nu făcuse absolut nimic rău”, magistraţii l-au condamnat pe Brwa Shorsh pentru tentativă de omor deosebit de grav.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai...

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. La finalul ședinței plenare de...

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk Forţele ucrainene îşi continuă retragerea din apropierea oraşului Pokrovsk, un nod strategic de transport...

Noua lege Sandbox, votată de Parlament

Noua lege Sandbox, votată de Parlament Proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei a fost votat în a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.