Moon Jae-in este ‘luat la rost’! Gestul care i-a scos din minţi pe sud-coreeni

Publicat:

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care în timpul campaniei sale a promis că va fi un “lider feminist”, a fost criticat joi după ce a trimis flori la funeraliile mamei unui om politic condamnat pentru abuzuri sexuale, informează AFP, potrivit agerpres.

Moon, precum şi alţi câţiva zeci de înalţi responsabili politici, majoritatea bărbaţi, din Partidul Democrat aflat la putere, au trimis buchete de flori la funeraliile mamei lui Ahn Hee-jung.


Citeşte şi: Autorităţile canadiene AU PIERDUT URMA a circa 35.000 de străini expulzabili

Acest fost guvernator, clasat în 2017 pe locul doi în cursa pentru învestitura Partidului Democrat la prezidenţiale, a fost condamnat anul trecut pentru că a întreţinut raporturi sexuale abuzând de autoritatea lui. Una dintre colaboratoarele sale l-a acuzat că a violat-o în repetate rânduri.

În prezent, el ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare.

Societatea sud-coreeană rămâne foarte patriarhală, iar numeroase victime ale hărţuirilor sexuale păstrează tăcerea pentru a nu fi ostracizate.

Cazul lui Ahn Hee-jung a fost cel mai răsunător. Acest fost om politic influent a obţinut o permisie excepţională pentru a asista la ceremonia funerară în timpul căreia numeroase personalităţi politice i-au prezentat condoleanţe, printre care premierul Chung Sye-kyun, predecesorul său Lee Nak-yon şi preşedintele partidului aflat la putere, Lee Hae-chan.

Citeşte şi: Polonia şi Slovacia au parafat un acord de cooperare militară

Ahn a autorizat mass-media să acopere evenimentul. În fotografii poate fi văzută o coroană albă mare, plasată la loc de cinste, purtând logo-ul prezidenţial şi numele lui Moon.

Asociaţii de apărare a femeilor şi personalităţi politice progresiste au deplâns o lipsă de consideraţie pentru abuzurile sexuale comise şi au afirmat că aceasta reflectă mentalităţi tradiţionaliste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM În punctele de...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.