X

Moon Jae-in: Oscarul primit de Yuh-Jung Youn îi face mândri pe sud-coreeni

La un an după succesul la Oscaruri al filmului “Parasite”, în regia sud-coreeanului Bong Joon Ho, Oscarul oferit compatrioatei sale Yuh-Jung Youn pentru mai bună actriţă în rol secundar a adus încă o dată o mare bucurie în ţara sa, informează DPA, potrivit agerpres

Premiul primit de Youn sporeşte “mândria sud-coreenilor faţă de cultura şi arta lor”, a scris preşedintele Moon Jae-in într-o declaraţie publicată de biroul său luni. “Mai presus de toate, a fost o mare alinare pentru cei obosiţi din cauza COVID-19”, a adăugat el.

Citește și : PPE cere BLOCAREA fondurilor europene pentru Cehia

Moon a vorbit despre semnificaţia istorică a premiului primit Youn, în vârstă de 73 de ani, prima sud-coreeană care a câştigat un Oscar la categoriile dedicate interpretării actoriceşti.

“[Filmul arată] că suntem toţi într-o strânsă legătură, chiar dacă trăim în locuri diferite”, a scris şeful statului, făcând aluzie la povestea emigrării din pelicula “Minari”, în care Youn interpretează o bunică ageră.

Filmul “Minari”, în regia lui Lee Isaac Chung, care semnează şi scenariul, vorbeşte despre încercările prin care trece o familie coreeană care se mută în Arkansas unde îşi deschide o fermă, în anii ’80.

Citește și : Franţa îşi redeschide clasele pentru elevii de şcoală primară

Presa sud-coreeană a salutat, de asemenea, câştigarea Oscarului de către Youn, considerând-o un moment istoric pentru filmul coreean. “Prin acest premiu, actriţa a contribuit la consolidarea prestigiului global al industriei cinematografice coreene, precum şi la propria faimă personală”, a comentat ziarul Korea Times.

Satira socială “Parasite” a câştigat anul trecut patru premii Oscar: pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun film în limbă străină, pentru cel mai pentru bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original.

Tags: Bong Joon-hoMoon Jae-inOscarYuh-Jung Youn
Categorii: Știrile zilei