X

Moon Jae-in pleacă în SUA să discute denuclearizarea Peninsulei Coreea

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in va efectua o vizită la Washington în această săptămână pentru a se consulta cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, asupra paşilor concreţi de denuclearizare a Peninsulei Coreea, a anunţat marţi biroul lui Moon, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Moon va pleca la Washington miercuri pentru o vizită de două zile. Summitul Moon-Trump va avea loc joi, potrivit Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană.

Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Summitul va avea loc pe baza recunoaşterii reciproce a faptului că discuţiile dintre cele două ţări sunt importante pentru a restabili rapid ritmul de dialog în urma summitului de la Hanoi din februarie, a declarat Kim Hyun-chong, director adjunct al Oficiului Naţional de Securitate (NSO) al Casei Albastre, într-un briefing de presă.

Al doilea summit dintre Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat fără un acord la sfârşitul lunii februarie în capitala vietnameză Hanoi.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

În timpul summitului Moon-Trump din această săptămână de la Washington, se aşteaptă ca cei doi lideri să se consulte asupra unor modalităţi concrete de a realiza denuclearizarea completă şi pacea permanentă în Peninsula Coreea, a adăugat directorul adjunct al NSO.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudDonald TrumpKim Jong UnMoon Jae-inSUAwashington
Categorii: Știrile zilei