Moon Jae-in se duce cu tema bine făcută la Phenian: Problema denuclearizării este prioritară

Publicat:

Problema ”denuclearizării” este o prioritate pentru preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care efectuează săptămâna aceasta o vizită la Phenian, în vederea celui de-al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat luni preşedinţia sud-coreeană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Moon efectuează marţi o vizită în capitala nord-coreeană, un nou semn de apropiere în peninsulă, în pofida faptului că negocierile cu privire la ”denuclearizare” între Nord şi Statele Unite trenează.


Citeşte şi: Panică în Anglia! Un cartier întreg din Salisbury a fost închis de teama unui alt atac cu Noviciok – VIDEO

”Vom face presiuni în favoarea unei denuclearizări avansate a Nordului şi unei măsuri reciproce a Statelor Unite, relansând rapid un dialog sincer vizând să stabilească noi relaţii paşnice”, a declarat şeful statului-major al preşedintelui sud-coreean Im Jong-seok.

Moon, care s-a întâlnit cu Kim în două rânduri anul acesta, a jucat rolul crucial de intermediar în organizarea unui summit istoric între nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump, în iunie, la Singapore.

Kim s-a angajat în favoarea unei ”denuclearizări a peninsulei” – un eufemism, care poate fi interpretat oricum. Cele două părţi se ciondănesc de-atunci pe tema înţelesului exact al acestui angajament.

Washingtonul vrea ”o denuclearizare definitivă şi în întregime verificată” a Nordului.

Autorităţile nord-coreene au denunţat metode de ”gangster” ale americanilor, pe care-i acuză că vor să obţină dezarmarea lor unilaterală, fără să facă cpncesii etapă cu etapă.

Citeşte şi: Castro s-ar răsuci în mormânt! Preşedintele cubanez aprobă căsătoriile gay

Im a anunţat că liderul sud-coreean va încerca să acopere prăpastia dintre Washington şi Phenian şi că va juca un rol de mediator.

”Prin diferite întâlniri şi convorbiri telefonice, preşedintele Moon are o înţelegere mai bună a ceea ce gândesc Statele Unite decât preşedintele Kim”, a spus el.

Moon se va întâlni cu liderul nord-coreean cel puţin în două rânduri. Un lucru rar, Moon va putea să-şi primească invitaţii pe aeroport, a adăugat el.

Preşedintele sud-coreean urmează de asemenea să asiste la un concert, să viziteze unele dintre cele mai importante locuri din capitală împreună cu delegaţia sa – din care fac parte moştenitorul grupului Samsung Lee Jae-yong şi vicepreşedintele Hyundai Motor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.