X

Morawiecki: Votul PE care pune în discuţie preşedinţia ungară încalcă regulile blocului

Votul Parlamentului European în favoarea unei rezoluţii care pune la îndoială capacitatea Ungariei de a deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene anul viitor contravine regulilor blocului comunitar, a declarat joi premierul polonez, potrivit agerpres.  

”Aceasta este o încălcare clară a regulilor europene în forma lor cea mai importantă, şi anume regulile tratatului”, a declarat Mateusz Morawiecki la o conferinţă în Republica Moldova.

Citește și : Lula da Silva l-a invitat pe papa Francisc în Brazilia

”Distrugerea întregului mod de guvernare a UE în acest mod nu este doar un drum spre nicăieri, ci şi un drum spre abis”, a adăugat el, citat de agenţia Reuters.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie care pune sub semnul întrebării capacitatea Ungariei premierului Viktor Orban de a prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru din 2024, din cauza deficienţelor în materie de stat de drept.

Rezoluţia nu este constrângătoare, iar perspectiva de a vedea Ungaria privată de preşedinţia Consiliului UE pare improbabilă, scrie AFP.

Citește și : Zelenski îşi dă seama că Ucraina are puţine şanse să adere la NATO

Tags: Mateusz Morawieckirepublica moldovaUEViktor Orban
Categorii: Diaspora