Morgile din regiunea Kiev sunt pline de trupurile fără viaţă ale civililor ucişi de ruşi

Publicat:

Peste 1.000 de corpuri de civili se află în prezent în morgile din regiunea Kiev, a declarat joi pentru AFP o responsabilă ucraineană, în timp ce autorităţile ucrainene acuză armata rusă că a “masacrat” sute de civili în perioada în care a ocupat regiunea în luna martie, transmite şi agerpres.

“1.020 corpuri de civili, numai civili, se află (în morgile) din toată regiunea Kiev”, a declarat vicepremierul ucrainean Olga Stefanişina pentru AFP în oraşul Borodianka, la nord-vest de Kiev.


Citeşte şi: Dezbaterea televizată Macron – Le Pen înaintea turului doi de duminică – Black News

După retragerea forţelor ruse din regiunea Kievului, la sfârşitul lunii martie, sute de corpuri de civili au fost găsite de autorităţile ucrainene, care împreună cu ţările occidentale acuză Rusia de “crime de război”, ceea ce Moscova dezminte.

Stefanişina a precizat că acest bilanţ reprezintă ansamblul corpurilor de civili “descoperite în imobile, dar şi pe străzile” regiunii Kiev de la începerea invaziei ruse în 24 februarie.

Mai devreme, un responsabil militar ucrainean declarase în cursul unei conferinţe de presă că aceşti civili fuseseră “ucişi sau torturaţi până la moarte” de către soldaţi ruşi, precizând că experţi medico-legali examinează în continuare corpurile.

La 3 aprilie, procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, anunţase că 410 corpuri de civili fuseseră descoperite în acest stadiu în regiunea capitalei ucrainene, recucerită de la trupele ruseşti de forţele ucrainene cu câteva zile înainte. O săptămână mai târziu, în 10 aprilie, ea indicase că peste 1.200 de corpuri fuseseră descoperite în regiunea Kievului, fără a preciza dacă era vorba doar de civili.

Citeşte şi: Ucraina propune Rusiei negocieri la Mariupol – Black News

Într-un singur oraş, Bucea, la nord-vest de Kiev, devenit simbol al atrocităţilor de război în Ucraina, aproape 300 de persoane au fost înhumate în gropi comune, potrivit unui alt bilanţ anunţat de autorităţile ucrainene în 2 aprilie.

Autorităţile ucrainene continuă să descopere cu regularitate noi cadavre. Joi, poliţia regională din Kiev indicase că a dezgropat alte nouă corpuri de civili la Borodianka.

“Aceste persoane au fost ucise de ocupanţii ruşi, iar unele victime prezintă semne de tortură”, a acuzat prin Facebook şeful poliţiei locale, Andrii Nebitov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.