Moscova a adus 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina pe teritoriul rusesc

Publicat:

Rusia a adus aproximativ 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina pe teritoriul rusesc, a declarat duminică noaptea Grigori Karasin, șeful comitetului internațional din cadrul Consiliului Federației, camera superioară a parlamentului rus, potrivit Reuters, informează mediafax.

„În ultimii ani, 700.000 de copii au găsit refugiu la noi, fugind de bombardamentele din zonele de conflict din Ucraina”, a scris Karasin pe canalul său de mesagerie Telegram.


Citește și : Nu va exista o nouă mobilizare în Rusia pentru a înlocui membrii Wagner

Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022. Moscova spune că progranul său de a aduce copii din Ucraina pe teritoriul rusesc are ca scop protejarea orfanilor și a copiilor abandonați în zona de conflict.

Cu toate acestea, Ucraina spune că mulți copii au fost deportați ilegal, iar Statele Unite spun că mii de copii au fost scoși cu forța din casele lor.

Cea mai mare parte a mișcărilor de persoane și copii a avut loc în primele câteva luni de război și înainte ca Ucraina să înceapă marea contraofensivă pentru a recâștiga teritoriile ocupate în est și sud la sfârșitul lunii august.

În iulie 2022, Statele Unite au estimat că Rusia a „deportat cu forța” 260.000 de copii, în timp ce Ministerul ucrainean al Integrării Teritoriilor Ocupate, afirmă că 19.492 de copii ucraineni sunt considerați în prezent ca fiind deportați ilegal.

Citește și : Un birou internaţional de anchetă privind invazia rusă în Ucraina se deschide luni la Haga

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține că Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.