Moscova a distrus patru ambarcţiuni militare rapide ale Ucrainei în Marea Neagră

Publicat:

Moscova a distrus patru ambarcţiuni militare rapide ale Ucrainei în Marea Neagră

Moscova a transmis luni că a distrus patru ambarcaţiuni militare rapide cu soldaţi ucraineni la bord în Marea Neagră, relatează AFP, potrivit agerpres.

În noaptea de duminică spre luni, “în partea de nord-vest a Mării Negre, (…) aviaţia navală a Flotei de la Marea Neagră a distrus patru bărci militare rapide ‘Willard Sea Force’ fabricate în SUA (care transportau) grupuri de debarcare ale Forţelor Armate ale Ucrainei”, a precizat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.


Conform ministerului, ambarcaţiunile ucrainene se îndreptau spre Capul Tarhankut, în vestul peninsulei anexate Crimeea.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Tot luni, Moscova a declarat că a doborât o dronă ucraineană în largul coastei Crimeei şi un al doilea aparat de zbor în regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Apărarea rusă a transmis miercuri că a distrus patru bărci de viteză militare ale Kievului care transportau un total de până la 50 de membri ai forţelor speciale, fără a oferi informaţii suplimentare.

Moscova a distrus patru ambarcţiuni militare rapide ale Ucrainei în Marea Neagră

La 24 august, Ucraina s-a felicitat pentru că a efectuat o operaţiune rară de comando în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, şi pentru că a arborat drapelul naţional acolo.

Unităţile forţelor speciale ucrainene au venit de pe mare, aterizând în vestul peninsulei, după care au plecat “fără pierderi”, conform serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Rusia a anunţat, de asemenea, la 22 august că a “distrus” o barcă rapidă care transporta soldaţi ucraineni lângă Insula Şerpilor din Marea Neagră, după ce a revendicat responsabilitatea pentru o navă de recunoaştere în aceeaşi zi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi pentru ca europenii să...

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie Un comandament NATO pentru coordonarea sprijinului pentru Ucraina va fi operaţional în Germania din...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.