X

Moscova a eliberat mandat de arestare pe numele unui importat lider politic de la Chişinău

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc (foto), este cercetat penal în Federaţia Rusă, informează miercuri Unimedia.info, potrivit agerpres.

Potrivit portalului Judecătoriei Basmanîi din Moscova, un dosar penal pe numele lui Plahotniuc a fost înregistrat la 30 noiembrie a.c.

Citeşte şi: Trei bărbaţi sunt acuzaţi de ASASINAREA jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia

Aceeaşi instanţă a emis în ziua respectivă şi un mandat de arestare pe numele controversatului lider democrat Vlad Plahotniuc. Potrivit articolului 105, punct.2, litera L din Codul Penal al Federaţiei Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naţionaliste sau religioase, ori din motive de ură faţă de anumite grupuri sociale.

Este vorba despre o acuzaţie extrem de gravă care se pedepseşte de la 8 ani de închisoare până la detenţie pe viaţă.

PD – formaţiune de guvernământ – a negat informaţiile potrivit cărora pe numele şefului său ar fi fost intentat un dosar penal. Totodată, PD califică acestea acţiuni ca fiind abuzuri din partea Federaţiei Ruse, care au la bază ‘motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire a oficialilor moldoveni’.

Informaţii despre faptul că un dosar penal a fost deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc în Federaţia Rusă au apărut miercuri dimineaţă în presa rusă. Printre faptele încriminate ar fi atentatul la viaţa bancherului rus Gherman Gorbunţov, potrivit Unimedia.

Tags: Basmanîimandat de arestaremoscovarusiaVlad Plahotniuc
Categorii: Știrile zilei