Moscova acordă medalii după ce a anunţat distrugerea unor tancuri Leopard şi blindate Bradley în Ucraina

Publicat:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, le-a acordat duminică medalii unor soldaţi după ce Moscova a anunţat că forţele sale au distrus patru tancuri Leopard de fabricaţie germană şi cinci vehicule de luptă Bradley de producţie americană, în timp ce respingeau o contraofensivă ucraineană, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Şoigu a fost prezentat la televiziunea de stat decernându-le ‘Medalia Steaua de Aur de Erou al Rusiei’, cea mai înaltă distincţie militară rusă, unor soldaţi despre care a spus că au distrus tancuri şi vehicule blindate inamice.


Citește și : Macron cere Iranului ‘să pună capăt imediat sprijinului’ pentru Rusia în războiul din Ucraina

Ministerul Apărării a publicat în ultimele zile mai multe videouri şi fotografii ce arată numeroase lovituri ale unor elicoptere de atac Ka-52 şi drone împotriva unor vehicule blindate şi tancuri cu echipaje ucrainene.

Reuters nu a fost în măsură să verifice imediat raportările de pe câmpul de luptă ale niciunei părţi.

În imagini publicate de ministerul rus sâmbătă, sunt arătate drone care lovesc tancuri în regiunea Zaporojie, unde forţele Kievului şi-au concentrat până acum contraofensiva.

Reuters precizează că a putut verifica locul de filmare ca fiind situat la 3 km sud de satul Mala Tokmacika din Zaporojie, după liniile de vegetaţie, loturile de culturi şi clădirile care se potriveau cu imaginile din satelit ale zonei, dar că nu a putut confirma în mod independent data filmării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că forţele ucrainene au eşuat până acum în contraofensiva lor, dar că ‘potenţialul ofensiv’ al Ucrainei nu a fost diminuat încă.

Potrivit Rusiei, atacul ucrainean se concentrează pe câteva puncte din sudul Ucrainei, dar până acum nu a reuşit să străpungă liniile defensive ruse.

Citește și : 14 morţi în incendii de pădure în nord-estul Kazahstanului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut sâmbătă că armata sa este angajată în ‘operaţiuni contraofensive şi defensive’, dar a spus că nu va intra în detalii.

‘Ei (generalii ucraineni) sunt toţi într-o dispoziţie pozitivă. Transmiteţi-i asta lui Putin’, le-a spus Zelenski reporterilor, stând alături de premierul canadian Justin Trudeau, aflat într-o vizită la Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.