Moscova acuză că un atac cu drone a provocat incendiul de la depozitul de combustibil din Sevastopol

Publicat:

Un atac cu dronă a provocat un incendiu la un depozit de combustibil din portul Sevastopol din Crimeea, a declarat sâmbătă guvernatorul orașului, instalat la Moscova, potrivit Reuters. Acesta a spus că incendiul a fost stins, informează mediafax.

Experții au examinat locul și „a devenit clar că doar o singură dronă a reușit să ajungă la rezervorul de petrol”, a declarat Mihail Razvojaev, adăugând că nimeni nu a fost rănit în incendiu.


Citește și : Putin a ordonat crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

O altă dronă a fost doborâtă, iar epava acesteia a fost găsită pe țărm, în apropierea terminalului, a adăugat Razvozhaev.

Un oficial al serviciilor de informații militare ucrainene a declarat că peste 10 rezervoare de produse petroliere cu o capacitate de aproximativ 40.000 de tone destinate fotei ruse au fost distruse, a relatat RBC Ucraina.

Oficialul nu a afirmat că Ucraina este responsabilă pentru explozie, pe care a descries-o ca fiind „pedeapsa lui Dumnezeu” pentru un atac rusesc asupra unui oraș ucrainean vineri.

De când Rusia a început războiul în februarie anul trecut, Moscova a acuzat Kievul că a trimis valuri de drone aeriene și maritime pentru a ataca Crimeea.

Citește și : Transferurile copiilor ucraineni echivalează cu ‘genocid’

Ucraina a declarat că controlul întregului său teritoriu legal, inclusiv Crimeea – peninsula pe care Rusia a anexat-o în 2014 – este o condiție esențială pentru orice acord de pace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.