X

Moscova acuză că un atac cu drone a provocat incendiul de la depozitul de combustibil din Sevastopol

Un atac cu dronă a provocat un incendiu la un depozit de combustibil din portul Sevastopol din Crimeea, a declarat sâmbătă guvernatorul orașului, instalat la Moscova, potrivit Reuters. Acesta a spus că incendiul a fost stins, informează mediafax.

Experții au examinat locul și „a devenit clar că doar o singură dronă a reușit să ajungă la rezervorul de petrol”, a declarat Mihail Razvojaev, adăugând că nimeni nu a fost rănit în incendiu.

Citește și : Putin a ordonat crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

O altă dronă a fost doborâtă, iar epava acesteia a fost găsită pe țărm, în apropierea terminalului, a adăugat Razvozhaev.

Un oficial al serviciilor de informații militare ucrainene a declarat că peste 10 rezervoare de produse petroliere cu o capacitate de aproximativ 40.000 de tone destinate fotei ruse au fost distruse, a relatat RBC Ucraina.

Oficialul nu a afirmat că Ucraina este responsabilă pentru explozie, pe care a descries-o ca fiind „pedeapsa lui Dumnezeu” pentru un atac rusesc asupra unui oraș ucrainean vineri.

De când Rusia a început războiul în februarie anul trecut, Moscova a acuzat Kievul că a trimis valuri de drone aeriene și maritime pentru a ataca Crimeea.

Citește și : Transferurile copiilor ucraineni echivalează cu ‘genocid’

Ucraina a declarat că controlul întregului său teritoriu legal, inclusiv Crimeea – peninsula pe care Rusia a anexat-o în 2014 – este o condiție esențială pentru orice acord de pace.

Tags: combustibilcrimeeadroneincendiumoscovaSevastopol
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina