Moscova acuză Kievul că a doborât avionul cu prizonieri ucraineni la bord

Publicat:

Moscova acuză Kievul că a doborât avionul cu prizonieri ucraineni la bord

Preşedintele Dumei de Stat ruse (camera inferioară a parlamentului), Viaceslav Volodin, a acuzat miercuri Kievul că a doborât avionul care s-a prăbuşit în regiunea rusă Belgorod, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Şi-au ucis în aer propriii soldaţi. Mamele lor, copiii lor îi aşteptau”, a declarat Volodin în parlament.


“Ne-au doborât piloţii care efectuau o misiune umanitară (…) cu rachete americane şi germane”, le-a spus Volodin deputaţilor ruşi.

Citeşte şi: Nicu Popescu şi-a depus DEMISIA – Stiripesurse.md

Un alt deputat, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, a formulat şi el aceste acuzaţii.

Moscova acuză Kievul că a doborât avionul cu prizonieri ucraineni la bord

“Liderii ucraineni erau la curent cu acest schimb (de prizonieri) şi au fost informaţi despre modul în care vor fi aduşi prizonierii”, a declarat Andrei Kartapolov, citat de presa rusă.

“Însă avionul Il-76 a fost doborât de trei rachete dintr-un sistem de rachete sol-aer Patriot sau IRIS-T, fabricat în Germania, experţii vor lămuri lucrurile”, a mai spus el.

Moscova acuză Kievul că a doborât avionul cu prizonieri ucraineni la bord

Viaceslav Volodin le-a cerut imediat colegilor săi deputaţi să voteze o rezoluţie adresată Statelor Unite şi Germaniei, în condiţiile în care aceste ţări au furnizat sisteme de rachete sol-aer Ucrainei.

În iulie 2022, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea unei închisori cu prizonieri ucraineni din Olenivka, un sat din estul Ucrainei ocupat de Rusia.

Regiunea rusă Belgorod este vizată cu regularitate de rachete şi drone ucrainene din cauza poziţiei sale în apropiere de graniţă. Rusia bombardează fără oprire Ucraina după invazia lansată în februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Complexul Memorial „Eternitate” trece în proprietatea municipiului Chișinău

Complexul Memorial „Eternitate" trece în proprietatea municipiului Chișinău Cabinetul de Miniștri se întrunește într-o nouă ședință, iar pe agendă sunt 20 de subiecte. Guvernul urmează...

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților Șeful Interpol Moldova va sta în următoarele 30 de zile în arest la...

Atenţie! Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova

Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată,...

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență Oamenii legii atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.