Moscova acuză Londra că BLOCHEAZĂ participarea Rusiei la Adunarea Parlamentară a OSCE

Publicat:

Moscova a acuzat miercuri Marea Britanie că împiedică Rusia să participe la următoarea Adunare Parlamentară a OSCE, la începutul lunii iulie, la Birmingham, refuzând să elibereze vize membrilor delegaţiei sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Toţi membrii delegaţiei figurează pe listele cu sancţiuni ale Regatului Unit, am solicitat în timp util (…) să se rezolve chestiunea garanţiei acordate de partea britanică pentru eliberarea vizelor de intrare”, a declarat, citat de agenţiile de presă ruse, senatorul Vladimir Djabarov care face parte din delegaţia rusă.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

“Am primit un răspuns scandalos că guvernul britanic nu poate – la propriu – elibera vize membrilor delegaţiei ruse, indiferent de motivul vizitei lor în ţară”, a adăugat el.

Vladimir Djabarov, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din camera superioară a Parlamentului rus, a declarat că a fost trimisă o scrisoare tuturor delegaţiilor în care afirma că “excluderea delegaţiei ruse aduce o atingere gravă credibilităţii evenimentului”.

“O astfel de decizie invalidează toate rezoluţiile şi deciziile adoptate în absenţa noastră”, a declarat vicepreşedintele Dumei de Stat ruse, Piotr Tolstoi, pentru agenţia de presă Tass.

El a adăugat că Moscova îşi rezervă “dreptul de a se retrage din organizaţia care, aflată sub ordinele rusofobilor, blochează activitatea Rusiei”.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

Londra a introdus mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei de la începutul ofensivei în Ucraina, inclusiv interzicerea intrării pe teritoriul său a mai multor oficiali ruşi.

Cea de-a 29-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE va avea loc la Birmingham în perioada 2-6 iulie. Aceasta va fi prima sesiune anuală organizată cu prezenţă fizică din 2019, cea din 2020 fiind anulată, iar ediţia din 2021 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de COVID.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.