X

Moscova acuză NATO că ar fi încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

Moscova acuză NATO că ar fi încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO și Rusia, scrie express.co.uk. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că „securitatea, din motive de înțeles, a fost întărită”.

Pe fondul tentativei de asasinare a fostului președinte american Donald Trump, ministrul rus de externe a afirmat, duminică, 14 iulie, că Ucraina lucrează la comploturi de eliminare a liderului de la Kremlin, finanțate de SUA, scrie adevarul.ro.

Aceste acuzații vin în urma unor declarații ale șefului agenției de informații militare ucrainene (GUR), potrivit cărora au existat într-adevăr încercări eșuate nespecificate de asasinare a lui Putin.

“Acestea [încercările de asasinat] au fost făcute, dar, după cum puteți vedea, au fost nereușite până acum“, a declarat general-locotenentul Kirilo Budanov.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a considerat acest lucru drept o dovadă că Kievul lucrează la asasinarea președintelui Rusiei, în vârstă de 71 de ani, care a început războiul împotriva Ucrainei.

Ea a susținut că „unul dintre liderii regimului de la Kiev, Budanov, a recunoscut în mod deschis că serviciile secrete ucrainene pregătesc tentative de a lua viața președintelui rus“.

Acestea au fost „pregătite“ cu „bani americani“ care au finanțat, de asemenea, guvernul ucrainean și serviciile de informații, a spus ea.

Dar analistul militar pro-Kremlin Serghei Markov a spus că „Putin este țintă“.

„Și nu numai pentru SBU [serviciul de securitate ucrainean] și GUR, ci și pentru serviciile de informații ale SUA și Marii Britanii și pentru zeci de servicii de informații din lume subordonate acestora. Acesta este motivul pentru care cred că Putin nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate, nici măcar în țări prietene“, susține Markov.

„Rusia nu a decis cum să răspundă încă. Și până acum nu există niciun răspuns. Iar acest lucru nu face decât să încurajeze inamicul să escaladeze“, mai spune acesta.

Securitatea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, este asigurată la nivelul cuvenit, se face tot ceea ce este necesar, avându-se în vedere escaladarea tensiunilor în lume, a declarat secretarul de presă al președintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov.

„Securitatea șefului statului se asigură la nivelul cuvenit, ținându-se cont, bineînțeles, de escaladarea tensiunilor la nivel internațional, în general”, a declarat Peskov, întrebat dacă vor fi introduse schimbări în planurile vizitelor de lucru ale lui Putin, dacă va fi întărită securitatea pe fondul evenimentelor din SUA, legate de atentatul asupra fostului președinte Donald Trump.

„Securitatea, după cum vă dați seama, din motive de înțeles, a fost întărită, independent de incidentele menționate”, a spus Peskov.

Tags: asasinatMoscova acuză NATOPutin
Categorii: ExterneȘtirile zilei