Moscova acuză Washingtonul că împinge disputa cu Iranul în pragul războiului

Publicat:

Rusia a acuzat vineri SUA de exacerbarea deliberată a tensiunilor periculoase în jurul Iranului şi că duc situaţia în prag de război, informează Reuters, citând agenţia de presă rusă RIA Novosti, scrie agerpres.

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a invitat Washingtonul să cântărească posibilele consecinţe ale unui conflict cu Iranul, afirmând că informaţiile apărute în New York Times arată că situaţia este extrem de periculoasă.


Citește și : Abdullah Ocalan cere partidului HDP să rămână neutru în alegerile din Istanbul

Donald Trump a aprobat joi seara ‘lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, cum ar fi radare şi baterii de rachete’, dar s-a răzgândit în ultimul moment şi şi-a anulat ordinul înainte ca Pentagonul să-l pună în aplicare.

Situaţia din jurul Iranului balansează la un pas de război, a afirmat Riabkov, într-o declaraţie pentru RIA Novosti. ‘Nu mă apuc să evaluez ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele ore în această privinţă, dar – conform informaţiilor care ne parvin – este evident că situaţia este extrem de periculoasă, aş spune că se află în pragul războiului’, a apreciat ministrul Riabkov.

‘Majoritatea ‘incendiilor’ din Orientul Mijlociu a izbucnit din cauza liniei de instigare a Washingtonului. Pericolul conflictului nu a dispărut şi îi îndemnăm din nou pe oficialii cu simţul responsabilităţii, dacă mai sunt dintre aceştia la Washington, să cântărească consecinţele’ unor astfel de acţiuni, a declarat Riabkov, avertizând SUA împotriva unor ‘măsuri imprudente’, conform agenţiei de presă ruse citate.

Citește și : Iranul îi avertizează pe americani să nu mai facă aceeaşi GREŞEALĂ

Tensiunile dintre Iran şi SUA au exacerbat joi după ce Washingtonul a acuzat Teheranul că a doborât o dronă americană în apele internaţionale în Marea Ormuz. Partea iraniană a confirmat doborârea dronei, dar a ţinut să menţioneze că dispozitivul de recunoaştere american încălcase spaţiul aerian iranian.

În acelaşi timp, Iranul a avertizat vineri că îşi va apăra teritoriul împotriva oricărui atac al SUA, în contextul în care publicaţia New York Times a afirmat că Donald Trump a ordonat lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, dar s-a răzgândit în ultimul moment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.