X

Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri YouTube că, la ordinul Statelor Unite, cenzurează conţinutul şi împiedică accesul la informaţii, avertizând că vede numeroase temeiuri pentru a lua măsuri împotriva platformei video, informează Reuters.

În ultimii ani, Rusia a criticat puternic compania Google aparţinând Alphabet, care deţine YouTube, pentru că a eliminat canale mass-media şi personalităţi publice ruse, dar şi pentru că nu a eliminat conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal sau nedorit şi pentru că nu şi-a stocat datele în mod corespunzător în Rusia, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Vedem o mulţime de motive semnificative pentru a lua măsuri împotriva site-ului de găzduire video YouTube”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

“Numeroasele încălcări sistematice ale legislaţiei ruse şi o ignorare demonstrativă a publicului intern şi a intereselor acestuia lasă organelor de reglementare ale statului nostru dreptul de a utiliza instrumentele legale adecvate. Ilegalitatea şi cenzura politică rămân norma pentru administraţia YouTube controlată de Washington”, a afirmat Maria Zaharova, acuzând eliminarea sistematică a conţinutul rusesc în efortul de a priva lumea de sursele ruseşti de informaţii.

Google nu a răspuns imediat unei solicitări de comentariu la declaraţia purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Criticile Rusiei la adresa Google s-au intensificat în ultimele două săptămâni, mai mulţi parlamentari importanţi acuzând compania pentru viteza redusă de descărcare pe YouTube, în timp ce figuri precum liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut blocarea platformei.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat anterior că în cadrul companiei se cunoaşte faptul că unele persoane nu pot accesa YouTube în Rusia. “Acesta nu este rezultatul unor probleme tehnice din partea noastră sau al unei acţiuni întreprinse de noi”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Zaharova a mai spus că, pe lângă zeci de canale YouTube afiliate statului rus sau unor personalităţi publice care au fost eliminate de pe platformă, chiar Ministerul de Externe a avut clipuri video care au fost îndepărtate.

Tags: rusiavideowashingtonYoutube
Externe