Moscova: Amploarea exerciţiilor NATO Steadfast Defender, o ‘întoarcere irevocabilă’ la manevrele Războiului Rece

Publicat:

Moscova: Amploarea exerciţiilor NATO Steadfast Defender, o ‘întoarcere irevocabilă’ la manevrele Războiului Rece

Amploarea exerciţiilor NATO Steadfast Defender 2024 marchează o “întoarcere irevocabilă” a alianţei la manevrele Războiului Rece, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Aleksandr Gruşko, pentru agenţia de presă RIA, relatează Reuters.

NATO a anunţat joi că lansează cel mai mare exerciţiu de după Războiul Rece, implicând aproximativ 90.000 de soldaţi, în care va exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliaţii europeni în ţările care se învecinează cu Rusia, pe flancul estic al alianţei, în cazul în care ar izbucni un conflict cu un adversar “aproape egal”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

“Aceste exerciţii sunt un alt element al războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Rusiei”, a declarat Gruşko pentru RIA.

“Un exerciţiu de această amploare marchează întoarcerea definitivă şi irevocabilă a NATO la manevrele Războiului Rece, când procesul de planificare militară, resursele şi infrastructura sunt pregătite pentru confruntarea cu Rusia”.

NATO nu a menţionat Rusia pe nume în anunţul său referitor la exerciţiu, dar documentul său strategic de top identifică Rusia ca fiind cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii membrilor NATO.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce Kievul şi aliaţii săi occidentali au declarat că este o acaparare imperială neprovocată de teritorii. De atunci, Moscova şi şeful diplomaţiei sale, ministrul de externe Serghei Lavrov, au acuzat deseori “Occidentul colectiv” că duce un “război hibrid” împotriva Rusiei, sprijinind Ucraina cu ajutor financiar şi militar.

Steadfast Defender 24, cel mai important exerciţiu al NATO ”de decenii”, va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura timp de mai multe luni, cu participarea a 90.000 de militari din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, vizând să arate că-şi poate apăra teritoriul până la frontiera cu Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.