Moscova anunţă că acuzaţiile de ingerinţă rusă sunt ‘neîntemeiate’ şi ‘isterice’

Publicat:

Rusia a respins miercuri orice ingerinţă sau tentativă de destabilizare în criza catalană, calificând suspiciunile exprimate de autorităţile spaniole şi NATO la adresa sa drept ‘neîntemeiate’ şi ‘isterice’, relatează France Presse, potrivit agerpres.

‘Noi considerăm aceste afirmaţii drept neîntemeiate şi asemănătoare, fie voluntar sau nu, cu isteria pe care noi o observăm în SUA şi în alte ţări’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Şeful securităţii cibernetice din Marea Britanie CONFIRMĂ atacurile hackerilor ruşi

Miniştrii apărării şi de externe din Spania au invocat – într-o întâlnire desfăşurată luni cu omologi ai lor din ţările Uniunii Europene – ‘dezinfomări’ şi ‘manipulări’ pe internet cu privire la criza catalană, care proveneau – potrivit lor – de pe ‘teritoriul rus’.

Dacă Madridul nu a învinuit direct Kremlinul de acest presupus amestec, ediţiile spaniole ale media controlate de statul rus, Russia Today (RT) şi Sputnik, au fost acuzate în special de cotidianul El Pais că au făcut ‘campanie’ pentru ‘independenţa catalană’.

“Nici autorităţile (spaniole), nici NATO, nici ziarele nu au prezentat argumente valabile în favoarea acestor acuzaţii”, a spus Peskov.

Joia trecută, generalul american Curtis Scaparrotti, şeful forţelor NATO din Europa, a cerut, de asemenea, Rusiei “să nu se mai amestece” în alegerile din Europa, inclusiv în Catalonia.

“Unii dintre partenerii noştri din Europa şi (din Statele Unite) nu au nimic mai bun de făcut decât să acuze mass-media noastră şi să le califice drept ‘agenţi străini ‘”, a declarat miercuri şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

“Este posibil ca o asemenea isterie senzaţionalistă să fie menţinută pentru a distrage atenţia alegătorilor de la incapacitatea (autorităţilor) de a soluţiona problemele interne’ în ţările care acuză Rusia, a spus el.

Citeşte şi: Un avion de pasageri S-A PRĂBUŞIT în Rusia. Şase oameni au murit. Singurul supravieţuitor este un copil

Autorităţile americane au acuzat adeseori RT şi agenţia de ştiri Sputnik, controlate de statul rus, de difuzarea propagandei Kremlinului şi le suspectează că au încercat să influenţeze campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Canalul de televiziune RT a trebuit să se conformeze legii numită FARA (Foreign agents registration act), care obligă orice societate ce reprezintă o ţară sau o organizaţie străină să raporteze cu regularitate autorităţilor americane despre relaţiile sale cu statul respectiv sau instituţia în cauză, în caz contrar fiind sancţionată cu îngheţarea conturilor.

Moscova a pregătit ca represalii o lege care permite ca orice media internaţională care operează în Rusia să fie desemnată ca “agent străin”. Un astfel de proiect de lege a fost votat miercuri de deputaţii ruşi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.