X

Moscova anunţă că 1.026 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat la Mariupol

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat miercuri că 1.026 de soldaţi din brigada a 36-a de puşcari marini ucraineni, inclusiv 162 de ofiţeri, s-au predat în portul asediat Mariupol, relatează Reuters, potrivit agerpres

“În oraşul Mariupol, în apropiere de uzinele de oţel şi fier din Iliş, drept rezultat al ofensivelor încununate de succes ale forţelor armate ruse şi unităţilor de miliţie ale Republicii Populare Doneţk, 1.026 de soldaţi ucraineni din brigada a 36-a de puşcaşi marini au depus armele de bunăvoie şi s-au predat”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

Biroul preşedinţiei, statul major general sau Ministerul Apărării din Ucraina nu au comentat până acum informaţia, notează Reuters.

Rusia a mai informat că 151 de soldaţi ucraineni răniţi au fost trataţi la faţa locului şi transportaţi la spitalul municipal din Mariupol.

Anterior în cursul zilei de miercuri, liderul cecen Ramzan Kadîrov a spus că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat la Mariupol şi a îndemnat forţele rămase în combinatul siderurgic Azovstal să depună armele.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

Tags: Mariupolpuşcari mariniRamzan Kadîrovsoldati
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina