X

Moscova anunţă viitorul centralei nucleare Zaporojie

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunţat miercuri că centrala nucleară Zaporojie din Ucraina va funcţiona sub supravegherea agenţiilor ruse de profil, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anexat oficial regiunea Zaporojie la sfârşitul săptămânii trecute, informează agenţia rusă RIA Novosti, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

O altă agenţie de presă rusă, TASS, a informat că Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), va întreprinde o vizită la Moscova în zilele următoare, pentru a discuta despre situaţia de la centrală.

Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Rusia a anexat Zaporojie şi alte trei regiuni ucrainene după ce pe teritoriul acestora au fost organizate aşa-zise “referendumuri”, voturi denunţate de Kiev şi de guvernele occidentale drept ilegale şi coercitive.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajaţi ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.

Tags: Agentia Internationala pentru Energia Atomica (AIEA)kievmoscovaRafael GrossirusiaucrainaVladimir PutinZaporojie
Categorii: Război in Ucraina