Moscova avertizează Londra: ‘Tancurile voastre VOR ARDE în Ucraina!’

Publicat:

Kremlinul a avertizat luni că tancurile pe care Londra intenţionează să le trimită în Ucraina ”vor arde”, Moscova atenţionând Occidentul că furnizarea de noi armamente, mai avansate, Kievului nu va schimba cursul războiului, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, SUA şi aliaţii lor au livrat armament în valoare de zeci de miliarde de dolari, inclusiv lansatoare de rachete, drone, vehicule blindate şi sisteme de comunicaţii.


Citeşte şi: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Nepal – Black News

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că în următoarele săptămâni va trimite Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 şi sisteme de artilerie avansate.

”Ei folosesc această ţară ca pe un instrument de a-şi realiza obiectivele antiruse. Aceste tancuri ard şi vor arde la fel ca restul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă cotidiană.

El a spus încă o dată că Occidentul se foloseşte de Ucraina ”pentru a-şi urmări obiectivele antiruse”, dar a accentuat că Kremlinul este hotărât să atingă ”obiectivele operaţiunii militare speciale militaire”, termenul folosit oficial de Rusia pentru a descrie agresiunea militară împotriva ţării vecine.

Cancelarul german Olaf Scholz se află sub o presiune în creştere după ce, la începutul acestei luni, Berlinul a anunţat că va furniza Ucrainei 40 de vehicule de luptă Marder, dar Kievul a cerut vehicule blindate mai grele, precum tancurile Leopard, ce ar reprezenta o sporire semnificativă a sprijinului oferit armatei ucrainene de către Occident.

Speranţele ucrainenilor au suferit însă o lovitură duminică, când producătorul de armament Rheinmetall a precizat că va putea livra Ucrainei cel mai devreme în 2024 tancurile Leopard reparate.

Vezi şi: Barajele rutiere continuate la o zi după prelungirea stării de urgenţă în Peru – VIDEO – Black News

Repararea tancurilor Leopard ar costa câteva sute de milioane de euro şi compania nu va putea începe reparaţiile înaintea confirmării comenzii, a declarat directorul companiei Rheinmetall, Armin Papperger, pentru cotidianul german Bild. ”Vehiculele trebuie să fie dezmembrate complet şi apoi reconstruite”, a explicat Papperger.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

De ce SUA nu sunt de acord ca România și Polonia să doboare dronele rusești vizând teritoriul Ucrainei. Explicația Pentagonului

De ce SUA nu sunt de acord ca România și Polonia să doboare dronele rusești vizând teritoriul Ucrainei. Explicația Pentagonului Washingtonul a răspuns joi solicitării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.