Moscova cheamă Hamasul la ordine

Publicat:

Moscova cheamă Hamasul la ordine

Ministerul rus de Externe a anunţat că a primit o delegaţie din partea mişcării Hamas. Guvernul de la Moscova a cerut organizației islamiste palestiniene să elibereze ostaticii pe care grupul îi ține în Gaza, inclusiv trei cetățeni ruși, scrie EL MUNDO, potrivit stiripesurse.ro.

“În timpul întâlnirii, atenția s-a concentrat asupra confruntării actuale din zona de conflict israeliano-palestiniană, cu care criza umanitară din Fâșia Gaza a atins proporții catastrofale”, a explicat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.


Citeşte şi: Maia Sandu a discutat cu antreprenorii din Fălești – Stiripesurse.md

Ministerul a raportat că Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului de Externe, l-a primit pe șeful pentru relații internaționale al Hamas, Abu Marzuk. Într-o declarație separată, emisă ulterior, Ministerul rus de Externe a spus că Bogdanov a purtat discuții și cu ambasadorul Israelului în Rusia, Simona Halperin.

Moscova cheamă Hamasul la ordine

În fața delegației palestiniene, “partea rusă a subliniat necesitatea eliberării rapide a civililor capturați în timpul atacurilor din 7 octombrie 2023 și deținute de facțiunile palestiniene, inclusiv trei cetățeni ruși”.

Ambasadoarea israeliană “a fost informată și despre eforturile hotărâte ale diplomației ruse în interesul eliberării imediate și necondiționate a civililor reținuți în Fâșia Gaza, inclusiv a rușilor”, a mai precizat Guvernul Rusiei.

Rusia și-a reiterat angajamentul față de un acord cuprinzător în Orientul Mijlociu, bazat pe deciziile Consiliului de Securitate al ONU, dar din octombrie, Moscova s-a apropiat de tezele palestiniene. De la Kiev, Kirilo Budanov, cel mai înalt oficial al serviciilor secrete din Ucraina, a susținut recent că Moscova i-ar fi furnizat Hamasului arme confiscate din Ucraina, în ceea ce ar părea a fi o modalitate perfectă de a acoperi urmele Rusiei. Dar experții au avertizat că, în ciuda prieteniei de decenii dintre Rusia, Hamas și Iran, nu există dovezi concrete că Rusia ar fi furnizat arme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care este țara cu cea mai mare inflație din UE. România a fost detronată

Care este țara cu cea mai mare inflație din UE. România a fost detronată După ce România a fost timp de cinci luni țara cu...

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.