X

Moscova continuă retorica dură cu Israelul: ‘Mercenarii lor luptă cot la cot cu NAZIŞTII din regimentul Azov!’

“Mercenari israelieni” luptă în Ucraina alături de regimentul Azov, calificat de Moscova ca “nazist”, a declarat miercuri diplomaţia rusă, după ce anterior făcuse referire la presupusul “sânge evreiesc” al lui Hitler declanşând o virulentă polemică, transmite agerpres.

“Vă voi spune ceva despre care politicienii israelieni probabil nici nu vor să audă, dar poate că îi va interesa. În Ucraina, mercenarii israelieni sunt de partea militanţilor Azov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova într-un interviu pentru radioul Sputnik, citat de France Presse.

Citeşte şi: Bombardamentele ruse fac dezastru în Ucraina! Oraşul Lvov a rămas în beznă totală – Black News

Fondat în 2014 de activişti de extremă dreapta înainte de a fi fost integrat în forţele regulate, regimentul ucrainean Azov s-a impus ca unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai forţelor ruse care au declanşat ofensiva militară împotriva Ucrainei la 24 februarie, aminteşte AFP.

Membrii săi, împreună cu alţi combatanţi ucraineni, au refuzat să depună armele în portul asediat Mariupol (sud-est), unde ultimii apărători ai oraşului s-au retras în uzina metalurgică Azovstal împotriva căreia forţele Moscovei au lansat marţi asaltul.

Eroi pentru mulţi ucraineni, membrii Azov sunt în schimb prezentaţi de Rusia drept “fascişti” şi “nazişti” care comit abuzuri.

Afirmând că israelienii luptă alături de ei, Moscova continuă să alimenteze o polemică născută după ce duminică şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a afirmat că Adolf Hitler avea “sânge evreiesc”, o teorie dezminţită de istorici.

Comentariile au înfuriat Israelul, care le-a numit “scandaloase, de neiertat” şi “o eroare istorică îngrozitoare”.

Citeşte şi: Cum s-a înșelat Occidentul atât de catastrofal în privinţa Chinei – Black News

Marţi seară, Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat de asemenea Israelul că “sprijină regimul neonazist de la Kiev”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu.

Tags: AzovstalisraelMaria Zaharovamercenariregimentul Azovrusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina