X

Moscova critică dur Berlinul: ‘O măsură neprietenoasă şi lipsită de temei’

Ministerul de Externe rus a condamnat miercuri expulzarea din Germania a doi diplomaţi ruşi, calificată drept o acţiune ”neprietenoasă şi lipsită de temei”, a relatat agenţia de presă Interfax, citată de dpa, potrivit agerpres.

Diplomaţii ruşi au fost expulzaţi pe fondul anchetei privind uciderea unui cetăţean georgian de etnie cecenă la Berlin, autorităţile germane analizând posibilitatea implicării statului rus în această crimă.

Citeşte şi: Macron îşi doreşte un dialog strategic ‘fără naivităţi’ cu Rusia

Răspunsul Rusiei trebuie să fie ”adecvat şi simetric”, a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe din Duma rusă, Leonid Sluţki.

”Prin această măsură, guvernul german reacţionează la faptul că autorităţile ruse nu au cooperat suficient în ancheta legată de uciderea lui Tornike K. într-un parc din Berlin”, a explicat MAE german miercuri.

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia.

Citeşte şi: Italia permite acostarea a două nave pline cu migranţi

Moscova a respins categoric miercuri implicarea statului rus în acest asasinat.

Website-ul german de ştiri Spiegel Online a anunţat la începutul acestei săptămâni că anchetatorii suspectează implicarea statului rus în uciderea bărbatului de 40 de ani.

Tags: berlingermaniaLeonid SluţkimoscovarusiaTornike K.Zelimkhan Khangoshvili
Categorii: Diaspora