X

Moscova: Exerciţiile militare ale Rusiei pe teritoriul naţional nu au legătură cu criza din Ucraina

Exerciţiile forţelor armate ale Rusiei pe teritoriul naţional nu au nicio legătură cu procesul de reglementare politică a crizei din Ucraina, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă online, reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Aleksandr Lukaşevici, informează TASS, potrivit agerpres.

“Exerciţiile forţelor armate ruse pe propriul teritoriu, subliniez, pe propriul teritoriu, nu au nicio legătură cu procesul de reglementare politică a crizei din interiorul Ucrainei. Ele au legătură cu situaţia intolerabilă care se referă la manevrele şi activitatea provocatoare a NATO în apropiere de frontierele ruse”, a spus Lukaşevici.

Citeşte şi: ‘PartyGATE’ cutremură din temelii Downing Street! Șefa unității guvernamentale privind regulile Covid a organizat o petrecere cu alcool în timpul restricțiilor de Crăciun

“De aceea, în mod firesc, noi ne ocupăm de pregătirea militară a forţelor noastre armate, vom continua să facem acest lucru şi de acum încolo, pentru aceasta nu există niciun fel de interdicţii”, a adăugat el.

Potrivit lui Lukaşevici, NATO trebuie să ţină cont că “manevrele periculoase ale aviaţiei militare la 15 km de frontierele ruse constituie o situaţie mai mult decât intolerabilă şi o linie roşie, după care ar putea urma evenimente total neprevăzute”.

Citeşte şi:Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume S-A DUBLAT în timpul pandemiei – Black News

Rusia menţine suspansul de mai multe luni de când a concentrat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor cu Ucraina, provocând temeri privind o nouă agresiune împotriva ţării vecine. Trei runde de discuţii diplomatice între Moscova şi Occident din această săptămână nu au făcut posibilă dezamorsarea stării de conflict. 

Tags: Aleksandr LukaşevicimoscovaNATOOSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)rusia
Categorii: Știrile zilei