Moscova își recheamă LA VATRĂ reprezentantul pe lângă NATO

Publicat:

Aleksandr Gruşko, reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă NATO, va fi rechemat de la Bruxelles, urmând să fie numit în funcţia de adjunct al ministrului de externe adjunct, în cadrul unor măsuri prin care Moscova ar lua în calcul reducerea nivelului său de reprezentare la NATO, scrie vineri cotidianul Izvestia, citând surse diplomatice ruse de rang înalt, relatează agenţia de presă RIA Novosti, potrivit

În noua sa funcţie, Gruşko va coordona relaţiile cu Uniunea Europeană, OSCE, NATO şi Consiliul Europei, precum şi probleme de securitate şi cooperare cu Europa, înlocuindu-l astfel pe Aleksei Meşkov, potrivit aceluiaşi ziar.


Citește și: Anunț de ultimă oră de la ESA. Un asteroid va trece la mică distanță de Pământ

Informaţii că Aleksandr Gruşko ar putea să fie numit în postul de ministru adjunct de externe au început să circule încă la începutul lunii iulie, aminteşte RIA Novosti. Mai târziu, au apărut informaţii că actualul ministru adjunct de externe Aleksei Meşkov va fi numit ambasador al Rusiei în Franţa.

”Aleksandr Gruşko va fi numit ministru adjunct de externe în câteva luni. Este de aşteptat ca în această toamnă (probabil până în noiembrie). În cadrul Ministerului de Externe al Rusiei şi într-o serie de ambasade sunt aşteptate permutări de cadre. Acestea fac parte dintr-un plan dinainte stabilit şi sunt legate de rotaţia personalului”, citează Izvestia o sursă diplomatică.

Potrivit ziarului, nu s-a decis deocamdată nivelul la care Moscova va fi reprezentată la NATO. În prezent, se discută problema viitorului format al misiunii Rusiei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică de la Bruxelles. O decizie finală în acest sens va depinde de politica NATO, scrie publicaţia citată.

Citește și: Igor Dodon pleacă să inspecteze o bază militară americană din R. Moldova

“Moscova are în vedere posibilitatea de a reduce reprezentarea sa la NATO până la nivelul de însărcinat cu afaceri temporar. Se ia în calcul această variantă după revenirea lui Gruşko la Moscova”, a declarat interlocutorul Izvestia din cadrul cercurilor diplomatice ruse.

O astfel de măsură, potrivit acestei surse, este legată de faptul că NATO nu este dispusă la un dialog constructiv şi orice discuţie degenerează în acuzaţii la adresa părţii ruse, potrivit RIA Novosti.

În orice caz, transferul lui Gruşko în aparatul central de la Moscova va intensifica activitatea MAE rus pe direcţia europeană şi va fi un semnal pentru NATO că este necesară o schimbare în politica sa faţă de Rusia, adaugă Izvestia în pagina sa electronică.

Anterior, cotidianul economic Kommersant avansase acelaşi scenariu: rechemarea lui Aleksandr Gruşko de la Bruxelles la Moscova şi reducerea nivelului de reprezentare a Rusiei pe lângă NATO.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a întrerupt legăturile cu Moscova în 2014, în urma anexării Crimeii şi a rolului Rusiei în criza ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.