Moscova pregăteşte o vizită a lui Lavrov în SUA

Publicat:

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov pregăteşte o vizită marţi, 10 decembrie, la Washington, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, pentru AFP, care menţionează că deplasarea va fi prima după controversata întrevedere a lui Lavrov cu preşedintele american Donald Tump în 2017.

‘Vizita este în curs de pregătire’, a declarat Maria Zaharova, confirmând data de 10 decembrie pentru această vizită, fără a-i preciza însă agenda, transmite şi potrivit agerpres.


Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Ultima deplasare a lui Serghei Lavrov la Washington a avut loc în 2017, când pe 10 mai a fost primit de preşedintele Donald Trump în Biroul Oval de la Casa Albă.

Trump a fost acuzat atunci că a dezvăluit informaţii confidenţiale cu privire la Siria.

Fotografii difuzate de agenţia TASS l-au arătat pe Trump zâmbindu-le larg diplomaţilor ruşi în cursul întâlnirii, la care a fost prezent şi ambasadorul rus Serghei Kisliak.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Opozanţii preşedintelui american s-au declarat revoltaţi de această întâlnire, care a avut loc în timp ce Trump era suspectat de complot cu Rusia în campania electorală pentru a învinge pe contracandidata democrată Hillary Clinton.

O amplă anchetă finalizată în 2019 l-a exonerat în cele din urmă pe Trump, dar a descris presiunile exercitate de preşedinte asupra anchetatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, pe sensul de intrare...

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.