Moscova promite un “răspuns dur” la noile sancţiuni ale Washingtonului

Publicat:

Rusia a promis vineri un “răspuns dur” la noile sancţiuni americane adoptate împotriva unor oameni de afaceri, entităţi şi oficiali cu rang înalt ruşi, transmite AFP, conform agerpres.

“Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur”, a declarat ministerul rus de externe într-un comunicat.


Citește și : Mark Zuckerberg anunţă noi măsuri şi restricţii Facebook în perspectiva alegerilor din mai multe state

“Pentru că nu a obţinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancţiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninţă afacerile ruseşti cu blocarea activelor şi bunurilor, dar uită că rechiziţionarea proprietăţii private şi a banilor altora se numeşte furt”, a adăugat diplomaţia rusă.

Potrivit Moscovei, sancţiunile americane fac ca Statele Unite să intre în categoria ţărilor “inamice ale economiei de piaţă şi concurenţei libere şi cinstite”, deoarece “utilizează metode administrative pentru a elimina concurenţi pe pieţele străine”.

“Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care şi l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-şi atinge ţelurile şi să consolideze societatea rusă”, a mai afirmat diplomaţia de la Moscova.

“Sfătuim Washingtonul să se debaraseze cât mai repede de iluzia că este posibil să discute cu noi folosind limbajul sancţiunilor”, a adăugat ministerul rus.

Noile sancţiuni americane vizează 38 de persoane şi entităţi care li se adaugă celor 24 deja vizate la jumătatea lui martie ca răspuns la ingerinţa electorală şi mai multe atacuri cibernetice de care este acuzată Rusia.

Printre persoanele ţintite figurează şapte “oligarhi”, prezentaţi ca apropiaţi ai Kremlinului, 12 companii pe care aceştia le deţin sau controlează, precum şi oficiali ruşi cu rang înalt şi societatea rusă pentru exportul de armament, Rosoboronexport.

Citește și : Slovacia : Şeful poliţiei refuză să demisioneze la apelurile manifestaților

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu?

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu? Un studiu recent publicat în jurnalul Environment International a descoperit plumb și arsenic în toate...

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent Se spune că un pahar de vin consumat ocazional...

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult Dormitul prea puțin sau prea mult face ca sistemul nervos să funcționeze defectuos,...

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent Uruguaianul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.