X

Moscova recunoaște schimbarea denumirii fostului stat iugoslav Macedonia în Macedonia de Nord

Rusia recunoaște schimbarea denumirii fostei republici jugoslave Macedonia în Republica Macedonia de Nord, a anunțat luni Ministerul rus de Externe, relatează Sputnik, potrivit mediafax.

În ianuarie, Parlamentul Greciei a aprobat un acord între Atena și Skopje privind schimbarea denumirii fostului stat iugoslav Macedonia în Macedonia de Nord.

Citește și : Norvegia susţine că are dovezi electronice că forţele ruse au perturbat sistemul GPS în timpul exerciţiilor NATO

Grecia și Macedonia, cunoscută oficial până de curând precum Fosta Republică Jugoslavă a Macedoniei (FYROM), a fost implicată într-o dispută îndelungată. Atena s-a aopus mult timp folosirii nuumelui de ”Macedonia”, aceasta fiind și denumirea unei regiuni din Grecia.

În iunie 2018, Skopje și Atena au semnat un acord privind noua denumire a Macedoniei, respectiv Republica Macedonia de Nord, care a fost țntâmpinată cu critici din ambele părți.

Cu toate acestea, parlamentul macedonean a aprobat pe 11 ianuarie amendamentele constituționale prin care au schimbat numele țării. Parlamentul de la Atena a ratificat acordul pe data de 25 ianuarie.

Citește și : Suspectul în incidentul armat din Utrecht a fost arestat, anunţă poliţia

Tags: atenaFYROMgreciaRepublica Macedonia de NordrusiaSkopje
Categorii: Diaspora