X

Moscova: SUA pregătesc provocări pentru a acuza forțele armate ruse de utilizarea de arme de distrugere în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat că SUA pregătesc „provocări” pentru a acuza Moscova că a folosit arme de distrugere în masă în Ucraina, scrie Sky News, citând un purtător de cuvânt al forțelor armate ruse, informează mediafax.

În comentariile raportate de agenția rusă de știri RIA, un purtător de cuvânt al forțelor armate ruse a declarat că planul SUA este o reacție la „succesul” armatei ruse.

Citește și : Olanda este ‘ferm hotărâtă’ să pună capăt importurilor de petrol și gaze din Rusia până la sfârșitul anului

Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor chimice și biologice ale forțelor armate ruse, a declarat: „Ministerul rus al Apărării are informații despre faptul că Statele Unite pregătesc provocări pentru a acuza forțele armate ruse de utilizarea de arme chimice, biologice sau nucleare tactice. Acest plan a fost deja dezvoltat și este o reacție la succesul Rusiei în desfășurarea operațiunii militare speciale”.

Rusia și SUA au făcut schimb de replici pe tema conflictului din Ucraina, președintele american Joe Biden acuzând Rusia de comiterea unui „genocid”.

Până în prezent, au existat dovezi limitate privind utilizarea de arme chimice în Ucraina. În cazul în care acestea ar fi fost folosite, ar fi escaladat în mod clar conflictul.

Citește și : Spania şi-a redeschis sediul ambasadei din Kiev

Tags: Igor KirillovJoe BidenmoscovarusiaSUA
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina