Moscova ‘trage de urechi’ Washington-ul după tirurile rebelilor efectuate asupra forţelor fidele regimului de la Damasc

Publicat:

Rusia i-a acuzat joi pe rebelii sirieni, sprijiniţi de Washington, că au deschis focul asupra trupelor guvernamentale siriene în apropiere de Deir Ezzor (estul Siriei) şi i-a avertizat pe militarii americani că un nou incident de acelaşi tip va declanşa o ripostă, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Trupele siriene au fost victime în două rânduri ale unor tiruri de artilerie şi de mortier de pe poziţii situate pe malul estic al Eufratului, unde se află combatanţi ai Forţelor Democratice Siriene (FDS) şi ai forţelor speciale americane”, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al armatei ruse.


Citeşte şi: Duterte nu ţine cont de nimeni în lupta antidrog: ‘Dacă fiul meu va fi găsit vinovat, voi pune să fie ucis!’

Potrivit generalului citat, militari ai forţelor speciale ruseşti se află în prezent alături de trupele lui Bashar al-Assad în zonele care au fost luate drept ţintă.

Moscova a informat un înalt reprezentant al armatei americane printr-un canal de comunicare în Qatar că de acum înainte “tentativele de tiruri provenind din zone în care se află combatanţii FDS vor fi stopate imediat”.

“Locurile de unde provin tirurile în aceste zone vor fi imediat lovite cu forţa întregului echipament militar disponibil”, a avertizat generalul Konaşenkov.

Rusia acuzase deja marţi grupurile rebele siriene sprijinite de SUA că iau drept ţintă forţele lui Bashar al-Assad şi că afectează înaintarea lor în faţa jihadiştilor din organizaţia Statul Islamic pe Eufrat.

Citeşte şi: Dodon este supărat pe guvernul de la Chişinău că nu l-a lăsat să plece la ONU

Potrivit armatei ruse, rebelii au deschis de asemenea baraje situate în amonte pe Eufrat pentru a împiedica traversarea fluviului de către armata regimului, care desfăşoară o ofensivă împotriva jihadiştilor din Statul Islamic la Deir Ezzor.

Traversând Eufratul, armata guvernamentală s-a apropiat de teatrul de operaţiuni al rebelilor sprijiniţi de Washington. Sâmbătă, combatanţii FDS – o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington care luptă împotriva grupării Statul Islamic în Siria – au acuzat aviaţia rusă că le-a bombardat poziţiile la nord-est de Deir Ezzor, ceea ce Moscova dezminte.

Potrivit armatei ruse, trupele lui Bashar al-Assad continuă să avanseze spre Deir Ezzor, după ce au preluat controlul asupra unei suprafeţe de aproape 16 km pătraţi de la Statul Islamic în noaptea de miercuri spre joi.

“Peste 85% din teritoriul Deir Ezzor este sub controlul trupelor siriene. Oraşul va fi complet eliberat săptămâna viitoare”, a adăugat Igor Konaşenkov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.