X

Moussa Coulibaly ar putea fi condamnat la zeci de ani de închisoare

Bărbatul care a înjunghiat trei militari în februarie 2015 la Nisa ar putea fi condamnat la 30 de ani de detenţie, fără posibilitatea eliberării condiţionate timp de 20 de ani, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

Procurorul a argumentat joi în faţa tribunalului penal special de la Paris că acuzatul, Moussa Coulibaly, în vârstă de 35 de ani, reprezintă un “veritabil pericol” pentru societate, fiind unul dintre primii “discipoli ai Statului Islamic care a răspuns apelului” acestei organizaţii teroriste de a comite atentate pe teritoriul Franţei şi un “pionier” al atacurilor cu cuţitul.

Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

La 3 februarie 2015 – la mai puţin de o lună după atentatele jihadiste de la Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc -, Coulibaly, cunoscut cu antecedente de infracţiuni minore, a rănit cu cuţitul doi militari în faţa unui centru evreiesc, înainte să fie reţinut de un al treilea soldat.

Luni, în deschiderea procesului, el a recunoscut pentru prima dată “integralitatea faptelor”, pentru ca miercuri să declare că nu intenţiona să-i ucidă pe militari.

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

Procurorul a menţionat că acuzatul continuă să fie “marcat de ură faţă de instituţii” şi că “s-a declarat gata să reia” faptele.

El a solicitat în schimb achitarea lui Coulibaly de acuzaţia de asociere pentru săvârşirea de acte de terorism, considerând că acesta a decis “pe cont propriu” să încerce să ajungă în Siria pentru a se alătura Statului Islamic, înainte de a fi expulzat de Turcia, în ianuarie 2015.

Tags: frantamilitari injunghiatiMoussa Coulibalynisa
Categorii: Diaspora