X

Mozambic: Campanie masivă de imunizare împotriva holerei după ce numărul cazurilor a depăşit 1.400

Mozambic, lovit recent de inundaţii devastatoare, a primit marţi vaccinuri pentru o campanie masivă de imunizare împotriva holerei, a precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce numărul de cazuri a depăşit 1.400, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Ministrul Sănătăţii din această ţară sud-africană a raportat marţi creşterea numărului de cazuri de la 271 în weekend, la 1.428 în prezent, cele mai multe în Beira, oraş grav afectat de inundaţii.

Citește și : Trump refuză ajutoare suplimentare pentru Puerto Rico: Acolo este un haos, nimic nu funcţionează

La aproape trei săptămâni după ce ciclonul Idai a devastat regiuni din Mozambic, autorităţile guvernamentale împreună cu organizaţiile de ajutorare plănuiesc să demareze miercuri administrarea a peste 900.000 de doze de vaccin împotriva acestei boli care se răspândeşte prin apă contaminată.

“Următoarele două săptămâni sunt cruciale, iar viteza este esenţială dacă vrem să salvăm vieţi şi să limităm suferinţa”, a spus directorul OMS Africa, Matshidiso Moeti.

Guvernul din Mozambic a confirmat marţi 598 de decese provocate de ciclonul Idai şi de inundaţii, bilanţ care ar putea creşte întrucât nu au fost descoperite toate victimele.

Peste 128.000 de persoane au un risc crescut de a se îmbolnăvi de holeră şi alte boli întrucât locuiesc în adăposturi improvizate, cu condiţii precare de salubritate, potrivit OMS.

Agenţia ONU din domeniul sănătăţii depune, de asemenea, eforturi pentru a stopa malaria declanşată în urma ciclonului, distribuind 750.000 de plase pentru pat care să ţină ţânţarii la distanţă.

Citește și : Joe Biden se confruntă cu noi acuzații de comportament nepotrivit

“Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a proteja cetăţenii din Mozambic de izbucnirea unei epidemii sau de alte probleme medicale cauzate de lipsa de acces la servicii esenţiale”, a mai spus Moeti după ce a vizitat comunităţi devastate şi clinici din Mozambic.

Au fost instalate circa 500 de paturi în şapte centre destinate tratamentului holerei în regiunile afectate, a precizat UNICEF într-o declaraţie, adăugând că a fost confirmat un deces provocat de această boală.

Tags: africaBeiracampanieciclonul IdaidozeinundatiiMatshidiso MoetiMozambicOMSvaccin
Categorii: Știrile zilei