X

Multe universităţi din Europa au decis izolarea generală a studenţilor în campusuri

Pentru a opri răspândirea coronavirusului, multe universităţi din Europa au decis izolarea generală a studenţilor în campusuri. Această perioadă a anului era menită să anunţe începutul anului universitar pentru studenţi: cursuri noi şi feţe noi, dar realitatea înseamna mai degrabă cei patru pereţi, potrivit mediafax.

Focarele COVID-19 au făcut ca universităţile din Belgia, Elveţia şi Marea Britanie să fie în carantină.

Citește și : Petro Poroşenko, spitalizat pentru COVID-19

Aproximativ 1.700 de studenţi au fost închişi la Manchester Metropolitan University (MMU) la doar două săptămâni de la începutul noului an universitar.

„Vineri am primit un e-mail în jurul orei 17:00, în două minute erau gardieni la poartă”, a declarat pentru Euronews Will un student în drept de 19 ani la MMU.

Alţi studenţi MMU, precum Gabriel Priest, vor mai mult sprijin.

„M-am mutat din Italia în Anglia şi această situaţie este dificilă pentru mine, deoarece nu am primit niciun ajutor de la universitate”, a spus pentru Euronews studentul din anul I.

„Nu mi-am primit programele, nu mi-am luat împrumutul, nu am putut deschide un cont bancar, aşa că am probleme. Nu am primit niciun ajutor”, a spus altul.

Citește și : Armata rusă îşi echipează elicopterele de atac cu drone-kamikaze

Universitatea le-a spus studenţilor săi că pot părăsi campusul doar dacă merg acasă sau au o urgenţă medicală. În cursul săptămânii li s-a oferit o reducere la chirie de două săptămâni şi un card cadou de 50 de lire pentru alimente prin e-mail, la trei zile după aplicarea carantinei. De asemenea, li s-a oferit ajutor pentru spălătorie, cumpărături online şi acces la medicamente.

„Decizia de a cere studenţiilor care locuiesc în aceste camere să se autoizoleze a fost luată în urma discuţiilor cu Public Health England şi Manchester City Council. Cu 127 de studenţi care au testat pozitiv pentru virus, acesta a fost un răspuns rapid şi necesar, pentru a proteja comunitatea noastră în general”, arată MMU.

Tags: Belgiacampusuricovid-19Elvetiaeuropastudentiuniversităţi
Categorii: Diaspora