Mulţi olandezi consideră Holocaustul o exagerare sau un mit (sondaj)

Publicat:

Aproape un sfert din olandezii cu vârste între 18 şi 40 de ani consideră Holocaustul un mit sau o exagerare, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost prezentate miercuri de o organizaţie pentru revendicările evreilor din Germania, potrivit agerpres.

Procentajul de 23% în categoria respectivă este cel mai ridicat din toate ţările studiate până în prezent, arată Conferinţa pentru Revendicări, fondată după al doilea război mondial, conform dpa.


Citește și : Armata ucraineană recunoaşte în cele din urmă că A PIERDUT Soledar

Sondajul bazat pe răspunsurile a 2000 de adulţi a fost publicat înaintea Zilei de Comemorare a Holocaustului, care va fi marcată vineri.

Mulţi dintre cei chestionaţi nu cunoşteau amploarea Holocaustului: 54% din întregul eşantion şi 59% din cei sub 40 de ani nu ştiau că au fost ucişi şase milioane de evrei. Circa 29% credeau că naziştii sunt răspunzători de moartea a două milioane de evrei, iar în rândul generaţiilor Y (aşa-numiţii “mileniali”) şi Z, mai tinere de 40 de ani, procentajul a fost chiar mai ridicat, de 37%.

Studiul din Olanda a demonstrat clar că tinerii adulţi nu cunosc realităţile istorice, a declarat Ruediger Mahlo, reprezentantul în Germania al Conferinţei pentru Revendicări. “Cunoştinţele despre Holocaust şi conştientizarea Holocaustului se erodează cu o rapiditate care ne-a şocat. Cele mai negre temeri ale noastre s-au dovedit justificate”, a spus el.

Citește și : Germania APROBĂ livrările de tancuri Leopard pentru Ucraina

Conferinţa a fost înfiinţată în 1951, ca o asociaţie a unor organizaţii evreieşti, pentru a se ocupa de revendicările supravieţuitorilor Holocaustului şi ale descendenţilor acestora; are sediul central la New York şi filiale în Frankfurt, Viena şi Tel Aviv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.